„Kauno tiltams“ – verslo tauras už indėlį į miesto gerovę

2014-03-28 Pirmą kartą Kauno rotušėje vyko Kauno miesto savivaldybės surengtų „Verslo taurų" apdovanojimų ceremonija. Devynių savo srityse geriausiomis pripažintų įmonių vadovams įteiktos simbolinės tauro statulėlės.
Pirmą kartą Kauno rotušėje vyko Kauno miesto savivaldybės surengtų „Verslo taurų" apdovanojimų ceremonija. Devynių savo srityse geriausiomis pripažintų įmonių vadovams įteiktos simbolinės tauro statulėlės.
Verslo tauras už indėlį į miesto gerovę įteiktas bendrovei „Kauno tiltai", šiuo metu statančiai naująjį Panemunės tiltą. Nominacija „Už Kauno verslo ir mokslo pakėlimą į kosmoso platybes" atiteko pirmojo lietuviško palydovo „LitSat-1" kūrėjų komandai iš Kauno technologijos universiteto. Apdovanojimas už socialiai atsakingą verslą įteikta bendrovės „SDG" atstovams. Ši bendrovė apdovanota už inovacijas socialinės atsakomybės srityje. Nominacijoje „Jaunimo proveržis" apdovanota kompanija „Invenis", kurianti vienus geriausiai Lietuvoje žinomų, tačiau į viso pasaulio rinkas orientuotus kompiuterinius žaidimus. Už laimėjimus informacinių technologijų srityje apdovanota Kauno bendrovė „NFQ Solutions". Nominacijoje „Dosniausias darbdavys" tauro statulėlė atiteko bendrovei „Stumbras", kurios darbuotojai gauna didžiausius vidutinius atlyginimus tarp visų Kaune veikiančių įmonių. Verslo tauras nominacijoje „Už metų indėlį į miesto biudžetą" įteiktas bendrovei „Senukų prekybos centras", kuri 2013 m. į Kauno miesto biudžetą sumokėjo daugiausiai gyventojų pajamų mokesčio. Už verslo ir aplinkos darną apdovanojimų ceremonijoje įvertinta įmonė „Baltijos kvapai", kuri gamina ir parduoda rankų darbo žvakes iš natūralaus sojų pupelių vaško. Už tarptautinio verslo plėtrą Kauno mieste apdovanota bendrovė „Callcredit Operations". Pradėjusi su 50 darbuotojų, bendrovių šiuo metu jau samdo 120 aukštos kvalifikacijos specialistų. Steigiant nominacijas apdovanojimų komisija konsultavosi su Sodros, Valstybinės mokesčių inspekcijos, KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto, Socialiai atsakingo verslo asociacijos ir kitų organizacijų atstovais. Galimybė pagerbti miestui nusipelniusias verslo įmones buvo svarstoma ir prieš dvejus metus įkurtoje Verslo taryboje, kurią sudaro Kauno miesto tarybos, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų ir Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos atstovai.
«