„Trakcja PRKil“ S.A.ir jai priklausančioje AB „Kauno tiltai“ – valdymo pokyčiai

2017-12-29 Infrastruktūros statybos įmonių grupės „Trakcja PRKil“ S.A. ir jai priklausančioje AB „Kauno tiltai“ valdyme – pokyčiai, kuriais grupė tikisi efektyviau išnaudoti savo vidaus potencialą ir pagreitinti sprendimų priėmimo procesus. Nuo šių metų gruodžio 1 d. „Trakcja PRKiI“ S. A. viceprezidentu ir valdybos nariu buvo išrinktas AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Aldas Rusevičius.Tuo tarpu, AB „Kauno tiltai“ stebėtojų tarybai nuo 2018 m. sausio mėnesio vadovauti pradės Dominik Radziwiłł, kuris taip pat yra ir „Trakcja PRKil“ S.A stebėtojų tarybos pirmininkas. Jis pakeis iki šiol tarybai vadovavusį Maciej Radziwiłł.
Infrastruktūros statybos įmonių grupės „Trakcja PRKil“ S.A. ir jai priklausančioje AB „Kauno tiltai“ valdyme – pokyčiai, kuriais grupė tikisi efektyviau išnaudoti savo vidaus potencialą ir pagreitinti sprendimų priėmimo procesus. Nuo šių metų gruodžio 1 d. „Trakcja PRKiI“ S. A. viceprezidentu ir valdybos nariu buvo išrinktas AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Aldas Rusevičius.Tuo tarpu, AB „Kauno tiltai“ stebėtojų tarybai nuo 2018 m. sausio mėnesio vadovauti pradės Dominik Radziwiłł, kuris taip pat yra ir „Trakcja PRKil“ S.A stebėtojų tarybos pirmininkas. Jis pakeis iki šiol tarybai vadovavusį Maciej Radziwiłł.
AB „Kauno tiltų“ stebėtojų taryba taip pat pasipildys nauju nariu – „Trakcja PRKiI“ S.A. finansų direktoriumi, valdybos nariu Pawel Nogalski, o Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakulteto Kelių katedros vedėjas doc. Virgaudas Puodžiukas, kaip nepriklausomas stebėtojų tarybos narys, pakeis iki šiol taryboje dirbusį Nerijų Eidukevičių.
AB „Kauno tiltai“ stebėtojų taryboje ir toliau dirbs pagrindinio „Trakcja PRKil“ S.A. akcininko Ispanijos bendrovės Comsa Corporation plėtros direktorius ir „Trakcja PRKiI S.A.“ stebėtojų tarybos narys  Miquel Llevat Vallespinosa ir „Trakcja PRKiI“ S.A. valdybos pirmininkas Jaroslaw Tomaszewski. „Grupės įmonės orientuojasi į sėkmingą dalyvavimą stambiuose tarptautiniuose konkursuose Baltijos šalyse ir Skandinavijoje. Tikimės, kad būtent šie pokyčiai valdymo organuose bus tvirtas pagrindas išsikeltiems ambicingiems tikslams pasiekti“, - komentavo A. Rusevičius. AB „Kauno tiltai" yra didžiausia transporto infrastruktūros statybos bendrovė Baltijos šalyse. Nuo savo veiklos pradžios 1949 metais bendrovė pastatė daugiau kaip 100 tiltų ir viadukų, nutiesė ir rekonstravo daugelį kelių visoje Lietuvoje. AB „Kauno tiltai" yra infrastruktūros statybos įmonių grupės „Trakcja PRKil“ S.A., veikiančios Lenkijoje, Pabaltijo šalyse ir Skandinavijoje, dalis. Pagrindinis „Trakcja PRKil"  S.A. akcininkas „Comsa Corporación" yra antra pagal dydį Ispanijos geležinkelių infrastruktūros statybos bendrovė ir viena iš TOP 50 Europos statybų bendrovių. „Comsa Corporación" grupė, turinti daugiau 125 metų patirtį daugiausia dirba infrastruktūros, statybos, inžinerinių sistemų, aplinkosaugos, transporto ir logistikos, koncesijų ir atsinaujinančios energijos šaltinių srityse.
«