AB „Kauno tiltai“ su partneriais įgyvendins elektros sinchronizavimui svarbų projektą

2018-04-11 Elektros perdavimo operatorius „Litgrid“ pasirašė sutartį su viešojo pirkimo laimėtoju - AB „Kauno tiltai“ ir koncernu ABB dėl Šiaurės rytų Lietuvos elektros perdavimo tinklo optimizavimo ir paruošimo sinchroniniam darbui su kontinentinės Europos energetikos sistema.
Elektros perdavimo operatorius „Litgrid“ pasirašė sutartį su viešojo pirkimo laimėtoju - AB „Kauno tiltai“ ir koncernu ABB dėl Šiaurės rytų Lietuvos elektros perdavimo tinklo optimizavimo ir paruošimo sinchroniniam darbui su kontinentinės Europos energetikos sistema.
Tai yra vienas didžiausių pastarųjų metų elektros tinklų projektų. Bendrovė su partneriais turės pertvarkyti dvi transformatorių pastotes Ignalinoje ir Utenoje, taip pat demontuoti vieną aukštos įtampos elektros liniją į Baltarusiją. „Suprasdami šio projekto svarbą ir reikšmę Lietuvai, neabejojame, kad bendrovės patirtis energetikos srityje drauge su partneriais padės sėkmingai įgyvendinti projektą“, - teigė AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius A.Rusevičius. Projekto vertės suma – beveik 29 mln. eurų,  kurios 45 proc. finansuoja ES struktūriniai fondai. Darbus planuojama baigti 2021 metų pavasarį.
«