Prasidėjo Rusnės estakados statybos parengiamieji darbai

2018-06-11 Birželio 8 dieną gavus statybos leidimą, pradėti kelio Šilutė-Rusnė rekonstravimo bei estakados užliejamame kelio ruože statybos parengiamieji darbai. Rekonstruojamame 5 kilometrų ilgio kelio ruože bus įrengta nauja kelio dangos konstrukcija, atsižvelgiant į Šilutės rajono turizmo ir rekreacijos poreikius, ties rekonstruojamu keliu ir per estakadą bus nutiestas 4,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas.
Birželio 8 dieną gavus statybos leidimą, pradėti kelio Šilutė-Rusnė rekonstravimo bei estakados užliejamame kelio ruože statybos parengiamieji darbai. Rekonstruojamame 5 kilometrų ilgio kelio ruože bus įrengta nauja kelio dangos konstrukcija, atsižvelgiant į Šilutės rajono turizmo ir rekreacijos poreikius, ties rekonstruojamu keliu ir per estakadą bus nutiestas 4,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas.
Pačiame žemiausiame kelio Šilutė-Rusnė ruože bus pastatyta gelžbetoninė sijinė 460 metrų ilgio dviejų eismo juostų estakada. Estakada skirta pagerinti susisiekimą, nes vienintelis kelias, vedantis į Rusnės salą, per kasmetinius potvynius yra užliejamas bei taip sutrikdomas vietos susisiekimas. Estakados statybos metu, bus ribojamas transporto greitis, kad gyventojai galėtų patekti į Rusnę, Šilutę ir aplinkinius kaimus, eismas esamu keliu Šilutė-Rusnė (ruože nuo 6,20 km iki 7,20 km) laikinai bus uždaromas ir nukreipiamas įrengtu laikinu aplinkkeliu. Pabaigus statybos darbus, apie 850 m ilgio ir 6 metrų pločio aplinkkelis bus išardytas, o teritorija sutvarkyta. 9,46 mln. eurų vertės projektą - Šilutė-Rusnė kelio rekonstravimo ir naujos estakados statybos darbus jungtinės veiklos pagrindu įgyvendina AB  „Kauno tiltai“ ir UAB „TEC Infrastructure“.
«