Istorinė akimirka Kaune – atidarytas Panemunės tiltas

2015-10-30 Penktadienį ryte atidarytas naujasis Panemunės tiltas, po trejų metų pertraukos vėl sujungęs Šančius su Panemune. Tilto atidarymo šventėje dalyvavo keli tūkstančiai kauniečių.
Penktadienį ryte atidarytas naujasis Panemunės tiltas, po trejų metų pertraukos vėl sujungęs Šančius su Panemune. Tilto atidarymo šventėje dalyvavo keli tūkstančiai kauniečių.
Prieš Vėlines atidaryto tilto šventės kulminacija tapo dviejų bendruomenių – panemuniškių ir šančiškių – susitikimas tilto viduryje. Perkirpus simbolinę juostelę į dangų pakilo šimtai tilto spalvų balionų. Tilto atidarymo ceremonijoje dalyvavo šalies premjeras Algirdas Butkevičius, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, Seimo nariai. Panemunės tiltas kauniečius pasitinka praplatinta tilto perdanga. Visas naujojo tilto ilgis siekia 273,23 m, bendras plotis – 20,8 m, važiuojamosios dalies plotis – 14 m. Šią savaitę kelininkai taip pat užbaigė Tilto gatvės rekonstrukciją bei atnaujino į Panemunės pusę vedančią Vaidoto gatvę. „Tai vienas greičiausiai Kauno mieste pastatytų tiltų. Reikia pasveikinti bendrovę „Kauno tiltai“, kuri ir savo lėšomis prisidėjo prie tilto statybos. Noriu padėkoti Kauno merui ir visai tarybai, kuri buvo suinteresuota, kad tiltas būtų kuo greičiau atidarytas“, - spaudos konferencijos metu kalbėjo teigė premjeras A. Butkevičius. „Pirmiausia noriu padėkoti šančiškiams ir panemuniškiams, kurie daugiau nei trejus metus kentėjo ir išlaidavo kasdien važiuodami per apylanką. Noriu padėkoti premjerui, susisiekimo ministrui. Iš tiesų tiltus stato ne merai ar premjerai - jie tik rūpinasi finansavimu. Panemunės tiltą statė  pati geriausia bendrovė „Kauno tiltai“, - tvirtino Kauno meras V. Matijošaitis. „2012 metais tiltą susprogdinome, o šiandien čia stovime ir atidarome tiltą. Esame be galo dėkingi visiems tilto statytojams, kurie dalyvavo šioje statybų epopėjoje. Šančių ir Panemunės bendruomenės vėl susijungė, šiandien yra tikrai šventiška diena“, - neslėpė džiaugsmo Seimo narė Vida Marija Čigrijienė. „Trys metai be tilto kauniečiams atėmė daug laiko, nervų ir pinigų. Dabar galime džiaugtis sujungtu Kaunu“, - pastebėjo Seimo narė Orinta Leiputė. „Smagu, kai statybos turi laimingą ir rezultatyvią pabaigą. Tilto statybos pradžia nebuvo rožėmis klota. Pirmiausia, reikėjo planuoti finansus. Gaila, kad apie tai nebuvo pagalvota. Ačiū merui, kad jis rado galimybę sutvarkyti prietilčius. Dabar tiltas sutvarkytas kompleksiškai, sujungtas su visomis gatvėmis“, - pabrėžė susisiekimo ministras R. Sinkevičius. „Kiekvienas statinys skirtas tam, jog tarnautų žmonėms. Labai džiaugiamės, kad pagaliau šis tiltas atiduodamas naudotis gyventojams. Tikimės, kad šis tiltas tarnaus 100 metų“ –  teigė bendrovės „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius. Dauguma tilto atidarymo šventėje kalbintų kauniečių teigė, jog vargai pagaliau baigėsi ir jie galės lengviau atsikvėpti. „Pagaliau kelias sutrumpės, nereikės važinėti aplinkkeliais. Į darbą ar ligoninę trukdavo labai ilgai nuvažiuoti, o šiandien mes labai džiaugiamės, puiki nuotaika“, - sakė Panemunės gyventoja Diana. „Labai džiaugiamės, esame labai laimingi. Kol tiltas buvo uždarytas turėjome nemažai problemų“, - sakė ponia Valda. https://www.youtube.com/watch?v=5i5Sq_9Xzqs
«