Didinamas saugumas: iš Vilniaus Vakarinio aplinkkelio į Viršuliškių skersgatvį nebesuksime

2016-06-15 Birželio 17 dieną, penktadienį, koreguojama eismo tvarka Vilniaus Vakarinio aplinkkelio dalyje – iš Pietų į Šiaurę Šešuolių gatvės link vykstantys vairuotojai bus nukreipiami kairiąja eismo juosta. Sunkumų vairuotojai nepatirs, nes eismas nebus ribojamas – kelio ženklais srautas bus nukreipiamas į naujai įrengtą kairiąją kelio juostą. Vis dėlto, darbus vykdanti bendrovė „Kauno tiltai“ vairuotojų prašo būti atidesniems.
Birželio 17 dieną, penktadienį, koreguojama eismo tvarka Vilniaus Vakarinio aplinkkelio dalyje – iš Pietų į Šiaurę Šešuolių gatvės link vykstantys vairuotojai bus nukreipiami kairiąja eismo juosta. Sunkumų vairuotojai nepatirs, nes eismas nebus ribojamas – kelio ženklais srautas bus nukreipiamas į naujai įrengtą kairiąją kelio juostą. Vis dėlto, darbus vykdanti bendrovė „Kauno tiltai“ vairuotojų prašo būti atidesniems.
Uždaromoje dešinėje eismo juostoje per maždaug pusantro mėnesio AB „Kauno tiltai“ išardys seną kelio dangą, supils naujas medžiagas, įrengs naujus pagrindus bei paklos naują asfaltą. Kairėje kelio pusėje, kur penktadienį bus nukreipiamas automobilių transporto eismas, šie darbai jau atlikti. Dėl aukštesnių saugumo reikalavimų nuo penktadienio taip pat naikinamas ir įvažiavimas iš Vilniaus Vakarinio aplinkkelio į Viršuliškių skersgatvį. „Šiuolaikiniai saugumo standartai neleidžia įvažiuoti ir išvažiuoti į greito eismo gatvę be lėtėjimo ir greitėjimo juostų, kurios šioje vietoje nenumatytos. Norint užtikrinti eismo dalyvių saugumą įsibėgėjimas ir lėtėjimas privalomas siekiant išvengti avarinių situacijų. Dėl to sankryžos iš Vilniaus Vakarinio aplinkkelio į Viršuliškių skersgatvį nebelieka“, – sakė Gediminas Turčinskas, AB „Kauno tiltai“ Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo statybos vadovas. Vykstantieji į Viršuliškių skersgatvį turės rinktis alternatyvius maršrutus per Pilaitės prospektą arba Justiniškių gatvę. Iš viso Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo darbų yra atlikta apie 49,08 proc. Aplinkkelio III etapo rangovai AB „Kauno tiltai“ kartu su partneriais darbus atlieka pagal numatytą darbų grafiką ir netgi jį lenkia 6 %. Šiuo metu didžiausios kelininkų pajėgos yra mestos Vilniaus vakarinio aplinkkelio 7 statinių statybai – Ukmergės pietinio ir Šiaurinio, Girulių, Pavilnionių, Šiaurinės ir Rygos gatvių viadukams bei pėsčiųjų tilto ties Gineitiškių gyvenviete. Beveik yra baigti 110 kV linijos rekonstrukcijos darbai. Liko atlikti tik 10 proc. projekte numatytų šios dalies darbų.  Šios 110 kV linijos perjungimas planuojamas baigti iki liepos 1 d. Taip pat liepos mėnesį bus baigti ir visi inžinerinių tinklų darbai. Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapas – svarbiausias ir sudėtingiausias šio strategiškai reikšmingo tarptautinio koridoriaus Minskas–Vilnius–Ryga–Talinas statybos darbų etapas. Statybos darbų metu bus nutiesta daugiau kaip 5 kilometrai kelio, pastatyti 6 viadukai, pėsčiųjų tiltas. Visų šių darbų apimtys gerokai viršija jau užbaigtų – pirmojo ir antrojo etapo darbų mastą.
«