Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje – laikinas kelias į Buivydiškes

2016-04-14 Balandžio 20 dieną, vykdant Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo statybos darbus, uždaroma Sidaronių gatvė ir Vakarinio aplinkkelio sankryža. Šiuo keliu vilniečiai iki šiol vykdavo į Buivydiškes ir iš jų. Dėl šių eismo pakeitimų koreguosis ir 32 autobuso maršruto trasa.
Balandžio 20 dieną, vykdant Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo statybos darbus, uždaroma Sidaronių gatvė ir Vakarinio aplinkkelio sankryža. Šiuo keliu vilniečiai iki šiol vykdavo į Buivydiškes ir iš jų. Dėl šių eismo pakeitimų koreguosis ir 32 autobuso maršruto trasa.
Vairuotojų patogumui Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje darbus vykdanti didžiausia transporto infrastruktūros bendrovė Baltijos šalyse AB „Kauno tiltai“ kartu su partneriais aplinkkelyje įrengs laikiną 140 metrų ilgio, 6 metrų pločio kelią su asfalto danga. Eismas laikinam naudojimui įrengta gatve vyks tol, kol nebus pabaigta tiesti nauja gatvė visam laikui sujungsianti Sidaronių gatvę su Pilaitės prospektu. „Iki šiol vairuotojai vykstantys iš pietinės Vilniaus miesto pusės Šiaurės kryptimi, tai yra iš Lazdynų link Viršuliškių, galėdavo sukti į kairę Buivydiškių kryptimi. Nuo balandžio 20 dienos šiuo maršrutu vykstantys vairuotojai bus nukreipiami ant Pilaitės viaduko, tuomet turės kiek pavažiuoti Pilaitės prospektu ir prieš degalinę sukti į dešinę“, – sako Gediminas Turčinskas, AB „Kauno tiltų“ Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo statybos vadovas. Pasak G. Turčinsko, dėl numatomų pakeitimų kiek koreguosis ir 32 autobuso maršruto trasa, tačiau stotelės maršrute nesikeis, todėl keleiviai neturėtų patirti nepatogumų.  Dėl aukštesnių saugumo reikalavimų iki šiol naudoto išvažiavimo iš Buivydiškių į Vakarinį aplinkkelį šioje strategiškai svarbioje transporto arterijoje nebeliks. Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapas – svarbiausias ir sudėtingiausias šio strategiškai reikšmingo tarptautinio koridoriaus Minskas–Vilnius–Ryga–Talinas statybos darbų etapas. Statybos darbų metu bus nutiesta daugiau kaip 5 kilometrai kelio, pastatyti 6 viadukai, pėsčiųjų tiltas. Visų šių darbų apimtys gerokai viršija jau užbaigtų – pirmojo ir antrojo etapo darbų mastą. Užbaigus šį etapą bus galima gerokai lengviau susisiekti su miegamaisiais Vilniaus rajonais, pagerės tarptautinio ir tranzitinio eismo sąlygos, kartu sostinėje sumažės tarša. Dėl to ypač svarbi darbų užbaigimo data. „Pernai metų liepą pradėję Vilniaus Vakarinio aplinkkelio III etapo darbus šiuo metu darbų grafiką lenkiame maždaug 30 proc. Kovą su laiku laimėti leido tai, kad darbų AB „Kauno tiltai“ su partneriais nestabdė ir žiemą – tiesė inžinerinius, lietaus nuotekų tinklus, įrenginėjo atramas viadukams, atliko kitus darbus“, – pasakoja G. Turčinskas.  Paskutiniąją kovo savaitę pradėti ir žemės bei kelio konstruktyvo darbai – ruošiamasi asfalto dangos klojimui.
«