„Kauno tiltai“ Švedijoje statys viaduką už daugiau nei 19 mln. eurų

2019-01-30 Septynis konkurentus nurungę AB „Kauno tiltai“ laimėjo daugiau nei 200 mln. Švedijos kronų (apie 19,6 mln. eurų) vertės konkursą ir netoli Stokholmo priemiesčio Vedesto statys keturių eismo juostų viaduką. Tai yra didžiausias lietuvių įmonės laimėtas konkursas Švedijoje ir pirmas tokios vertės projektas, kuriame „Kauno tiltams“ tenka generalinio rangovo rolė.
Septynis konkurentus nurungę AB „Kauno tiltai“ laimėjo daugiau nei 200 mln. Švedijos kronų (apie 19,6 mln. eurų) vertės konkursą ir netoli Stokholmo priemiesčio Vedesto statys keturių eismo juostų viaduką. Tai yra didžiausias lietuvių įmonės laimėtas konkursas Švedijoje ir pirmas tokios vertės projektas, kuriame „Kauno tiltams“ tenka generalinio rangovo rolė.
Lietuvos bendrovė viaduką statys virš keturių juostų geležinkelio ir autostrados E18. Į projektą taip pat įtraukta prieigų ir jungties su gretima gatve statyba. Visas keturių juostų viaduko ilgis sieks 189 m, plotis kartu su dviračių taku ir šaligatviais – 30 m. Kadangi reikiamos sutartys ir dokumentai pasirašyti, lietuviai šiuo metu vykdo pasiruošimo darbus, kovo mėnesį startuos ir paties viaduko statyba. Projektą numatoma užbaigti 2021-ųjų vasarą.
«