„Via Baltica“ tampa saugesnė

2017-09-18 Į automagistralės kategoriją pertvarkytas dar vienas 9,75 km ilgio magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruožas nuo 35,40-ojo iki 45,15-ojo km.
Į automagistralės kategoriją pertvarkytas dar vienas 9,75 km ilgio magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruožas nuo 35,40-ojo iki 45,15-ojo km.
Šioje kelio atkarpoje transporto eismas buvo itin intensyvus. Dėl sunkiasvorių vilkikų ir siauros kelio dangos šiame ruože lenkimo manevrai buvo itin pavojingi. Tai vienas avaringiausių „Via Baltica“ ruožų. Po rekonstrukcijos situacija pasikeitė.Viešųjų pirkimų konkursą rekonstruoti šią atkarpą laimėjusi „Kauno tiltai“ su partneriais kelyje įrengė antrą dviejų eismo juostų 7,5 m pločio važiuojamąją dalį. Buvusi ir naujai įrengta važiuojamosios kelio dalys atskirtos 5,5 m pločio skiriamąja juosta. Pastatyti du nauji viadukai, įrengti du tuneliniai viadukai, požeminė laukinių gyvūnų perėja. Nuovažos į šalia kelio esančius sklypus panaikintos, abipus magistralinio kelio nutiesti jungiamieji keliai, įrengtos triukšmą slopinančios sienutės, apšvietimas, apsauginės tvoros nuo laukinių gyvūnų. „Kauno tiltai“ taip pat rekonstravo elektros ir ryšių linijas, modernizavo pakelės drenažą ir paviršinių nuotekų valymo įrenginius.
«