Po rekonstrukcijos atidarytas Varnių tiltas Kaune

2017-08-30 2017 08 30 po maždaug 6 mėnesius trukusios rekonstrukcijos Kaune atidarytas Varnių tiltas per Nerį, pastatytas 1983 metais. Nors pagrindinės tiltą laikančios konstrukcijos buvo geros būklės, tačiau dėl netinkamos hidroizoliacijos, suirusių siūlių tilto gelžbetonines konstrukcijas nuolat merkdavo lietus. Dėl to tiltui buvo iškilusi grėsmė.
2017 08 30 po maždaug 6 mėnesius trukusios rekonstrukcijos Kaune atidarytas Varnių tiltas per Nerį, pastatytas 1983 metais. Nors pagrindinės tiltą laikančios konstrukcijos buvo geros būklės, tačiau dėl netinkamos hidroizoliacijos, suirusių siūlių tilto gelžbetonines konstrukcijas nuolat merkdavo lietus. Dėl to tiltui buvo iškilusi grėsmė.
Rekonstrukcijos metu bendrovė „Kauno tiltai“ atnaujino susidėvėjusias konstrukcijas, sutvarkė lietaus nuotėkų sistemą, patiesė hidroizoliacinį sluoksnį, paklojo naują asfaltą. Taip pat sutvarkyti atitvarai, šalitilčiai, tilto kūgiai su plokštėmis, suremontuoti šlaitiniai laiptai, nušveisti ir perdažyti turėklai, įrengtas šiuolaikiškas LED apšvietimas.Tiltui rekonstruoti pasitelkti ir nestandartiniai sprendimai. Specialiai Varnių tilto sijų remontui buvo sukonstruotas analogų Lietuvoje neturintis mobilusis vežimėlis - ši platforma  buvo sumontuota ant tilto turėklo ir nesirėmė į viršutinę tilto perdangą, o speciali važiuoklė leido vežimėliui lengvai judėti tilto turėklu. Penkių tarpatramių gelžbetoninio sijinio tilto ilgis su prietilčiais – 328 m , plotis – 26,4 m, iš kurių 21 m skirtas šešioms eismo juostomis. Projekto vertė – 1,23 mln. eurų.
«