Rekonstruota „Via Baltica“ automagistralė tarp Kauno ir Marijampolės

2018-11-27 Šiandien oficialiai atidaryta rekonstruota magistralės „Via Baltica“ dalis tarp Kauno ir Marijampolės. Lietuvos ir tarptautiniam susisiekimui svarbus kelias išplatintas iki 4 eismo juostų, panaikintos visos vieno lygio sankryžos, vietoj jų įrengtos sankirtos ir apjungiamieji keliai.
Šiandien oficialiai atidaryta rekonstruota magistralės „Via Baltica“ dalis tarp Kauno ir Marijampolės. Lietuvos ir tarptautiniam susisiekimui svarbus kelias išplatintas iki 4 eismo juostų, panaikintos visos vieno lygio sankryžos, vietoj jų įrengtos sankirtos ir apjungiamieji keliai.
Saugesniam eismui užtikrinti rekonstruotame ruože taip pat pastatyta keliolika viadukų, įrengtos 2 žiedinės ir 3 skirtingų lygių sankryžos, įrengtas tunelinis viadukas pėstiesiems ir požeminė perėja gyvūnams. Nuo šiol visa „Via Baltica“ dalis tarp Kauno ir Marijampolės turi automagistralės statusą. Tikimasi, kad atlikti darbai avaringumą sumažins apie 70 proc. Magistralės „Via Baltica“ dalies tarp Kauno ir Marijampolės platinimo darbai vyko nuo 2015 m. Atlikta rekonstrukcija iš viso kainavo 156,4 mln. Eur, iš jų 111,7 mln. Eur sudarė Europos Sąjungos sanglaudos fondo investicijos. Projektą įgyvendino didžiausia Baltijos šalyse kelių statybos bendrovė „Kauno tiltai “, taip pat kelių ir tiltų statybos įmonės „Alkesta“, „Fegda“ ir dar 5 įmonės.
«