Atidarytas Kauno LEZ viadukas

2020-08-11 Rugpjūčio 11 d. baigtos valstybinės reikšmės magistralinio kelio A6 Kaunas-Zarasai-Daugpilis 8,6 km įvažiavimo (viaduko) į Kauno Laisvąją ekonominę zoną (LEZ) statybos.
Rekonstravusi minėtame kelio ruože esantį įvažiavimą į Kauno LEZ, AB „Kauno tiltai“ įrengė skirtingų lygių sankryžą su viaduko ir jungiamuoju keliu. Monolitinės perdangos inžinerinis statinys su atraminėmis sienomis skirtas išvažiavimui iš pramoninės zonos Kauno rajone, nekertant pagrindinio A6 kelio. Drauge įrengta žiedinė sankryža bei naujas kelias, kuris sujungė išvažiavimą iš Narėpų iki viaduko.
Atliekant rekonstrukciją buvo statomas viadukas per A6 kelią, sankryžos teritorijoje atnaujinti ryšių, elektros, dujų tinklai, įrengta lietaus vandens nuvedimo sistema bei drenažas, kelio sankasos ir dangų konstrukcijos. Galiausiai – rekonstruotas buvęs kelio apšvietimas ir sumontuojamas naujas.
Specialistai taip pat sankryžoje įrengė saugumui užtikrinti skirtų priemonių kompleksą: tai kelio ženklai, horizontalusis ženklinimas, atitvarai, rekonstruotas pėsčiųjų takas ir pastatyta pėsčiųjų saugumo tvorelė. Be to, įrengta dviračių dalijimosi stotelė, todėl naujasis viadukas taps dar viena paskata (ypač LEZ teritorijoje dirbantiems žmonėms) naudoti alternatyvias transporto priemones, palaikyti sveikesnį judėjimo būdą.
Per maždaug metus pastatytas viadukas žymi ilgai lauktą infrastruktūros plėtros etapą: užtikrinamas sklandus patekimas į Kauno LEZ, eismo dalyviai patogiai naudosis jungtimis su greta esančiais magistraliniais keliais – Kauno, Daugpilio, Vilniaus ir Klaipėdos kryptimis. Be to, itin svarbu, jog baigtas viadukas efektyviai sprendžia ir eismo dalyvių saugumo klausimą ir neabejotinai pagerins susisiekimą tarp Kauno miesto ir Kauno rajono.
Užsakovas: Lietuvos automobilių kelių direkcija
Rangovas: AB „Kauno tiltai“
Šio projekto vertė – 6,9 mln. eurų.
Naujojo viaduko perdangos ilgis 186 m, plotis 13 m
Nuotraukos: Dariaus Merkšaičio
 
«