Metų gaminio 2020 apdovanojimą pelnė Kėdainių tiltas

2020-12-17 Gruodžio 17 d. 24-ą kartą skelbiami Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys” nugalėtojai. Apdovanojimams buvo nominuotos 76 įmonės penkiolikoje vertinimo grupių iš 24-ių šalies ūkio šakų. Lyderio pozicijas kaip ir kasmet išlaikė maisto pramonės įmonės – sulaukta 43 paraiškų.
Aukščiausios prabos - aukso - medalį pelnė bendrovės statytas Kėdainių pėsčiųjų tiltas per Nevėžį. 
2018 m. pabaigoje visuomenei atidarytas tiltas vertinamas kaip reikšminga viso miesto įvaizdžio dalis, turizmo traukos objektas, organiškai įsiliejęs į miesto senamiesčio ir upės kraštovaizdžio ansamblį. Saugiai, estetiškai ir laiku išpildyta architekto ir projektuotojų vizija šiandien neabejotinai yra Kėdainių pasididžiavimas.
Kėdainių pėsčiųjų tilto pripažinimai:
  • VRM finansuojamų regioninės plėtros projektų 2014-2020 nugalėtojas. Ekspertų įvertinimą Kauno apskrityje pelnė Kėdainių infrastruktūros projektas „Kompleksiškas Kėdainių miesto upių prieigų sutvarkymas, sukuriant patrauklias viešąsias erdves bendruomenei ir verslui”, į kurio apimtį įėjo ir tilto per Nevėžį atnaujinimas;
  • Statinys įvertintas LR Finansų ministerijos organizuotuose Europos burių” rinkimuose, kaip vienas geriausių ES fondų lėšomis finansuotų darbų. Projektas nominuotas kategorijoje „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą”, kaip duodantis didžiausią vertę žmogui, kraštui bei visai šaliai.
«